Waarom deze website?


De Glazen Boerderij (of Glass Farm) is een multifunctioneel gebouw (in aanbouw), hetgeen een centrale ligging op de markt van Schijndel heeft ingenomen. Het idee van de glazen boerderij is dat men op afstand een boerderij ziet, zoals er altijd vele in de Schijndelse omgeving hebben gestaan. wanneer men dichterbij komt ziet men dat de buitenkant van de boerderij gevormd wordt door geprint glas. Zeker 's avonds zal de glazen boerderij opzien wekken, wanneer deze van binnenuit verlicht wordt. Daarnaast is de boerderij, met een oppervlakte van 1800 m², veel groter dan haar lokale voorbeeld-boerderijen. Het geplaatste gebouw is het zevende voorstel dat architect Winy Maas van architectenbureau WVRDV hiervoor gedaan  heeft.

De Glazen Boerderij is een verzamelpunt voor winkels, restaurants, kantoren en een wellness-centrum. Door plaatsing van het gebouw zullen ook de omringende panden meer aanzien krijgen, alsook de markt zelf.

Op deze website vindt u meer (achtergrond-) informatie over de voortgang van de bouw, maar ook over het eindresultaat. Daarnaast wordt gewerkt aan een verzamelpunt van nieuwsberichten. In de toekomst hopen de makers van deze website ook alle betrokken partijen een vermelding te kunnen geven. Wanneer u op wat voor manier dan ook een band heeft met de (bouw van de) Glazen Boerderij, verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen, zodat wij ook u of uw bedrijf op gepaste wijze een vermelding kunnen geven op deze website.

Op deze website willen wij u informeren over de voortgang en ontwikkeling van de Glazen Boerderij en alle (controversiële en conventionele) gebeurtenissen omtrent dit bouwwerk.

In aanloop naar januari 2013, wanneer de Glazen Boerderij opgeleverd zal worden, zal dit hoofdzakelijk betrekking hebben op de bouw van dit unieke project, dat ontworpen is door oud-Schijndelaar en wereldberoemd architect Winy Maas. In samenwerking met vastgoedontwikkelaar Van Den Brand en Bouwbedrijf Remmers is men gekomen tot de ontwikkeling van een uniek bouwwerk dat al controversieel was op het moment dat het idee nog op de tekentafel lag.

Al Jaren was de Schijndelse gemeente van plan een dergelijk project op te starten, om telkens tegen problemen aan te lopen. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt en wordt een prachtig bouwwerk neergezet, dat ongetwijfeld een enorme stimulans zal bieden aan de Schijndelse markt, maar ook aan het Schijndels aangezicht. Met de Glazen Boerderij wordt een stap gezet naar het meer bruisend maken van de Schijndelse kern.

Einddoel van deze website is op dit moment volledig non-commercieel. De ontwikkelaars van deze website willen de Glazen Boerderij op waardige wijze een plek geven op het internet, zodat het bereik (en daarmee de effectiviteit) van Glazen Boerderij hopelijk vergroot wordt. Daarnaast willen wij alle betrokkenen bij dit project, zowel ontwikkelaar als gebruiker, bij elkaar brengen, zodat de bezoeker van deze website een ware virtuele rondleiding door en rondom de Glazen Boerderij krijgt.