Locatie glazen boerderij


De plaatsing van de Glazen Boerderij kan gezien worden als een uiterst bewuste keuze. Niet alleen wilde architect Winy Maas graag een prachtig bouwwerk in zijn geboortedorp plaatsen, de Schijndelse markt is door haar grootte ook nog eens bij uitstek geschikt voor de plaatsing van het glazen kunstwerk. Waar de markt voorheen vaak werd gezien als een grote parkeerplaats, zal met de ingebruikname van de Glazen Boerderij de markt weer haar oorspronkelijke functie gaan bekleden. En dit is het hart van Schijndel vormen. Omdat de markt voorzien zal worden van meer winkels, kantoren en een horecagelegenheid, zal de markt aantrekkelijker worden voor winkelend publiek. Dit zal het Hart van Schijndel versterken, waardoor niet alleen de huurders in de Glazen Boerderij, maar ook de omringende bedrijven drukker bezocht zullen worden. Gevolg van deze aantrekkende publieksstroom is dat de panden op en om de markt ook voor de ondernemer weer meer interessant wordt, waardoor een virtueuze cirkel ontstaat.

Al jarenlang heeft het Hart van Schijndel een prachtige kerk, die de laatste jaren een steeds minder belangrijke positie heeft gekregen. Dit was te wijten aan het feit dat de te grote markt de aandacht van dit monumentale gebouw afleidde. Met de komst van de Glazen Boerderij zal ook deze kerk weer meer in het oog springen. Immers zorgt de kleinere markt ervoor dat men ook rondom de kerk activiteiten zal gaan plannen.

Voor de weekmarkt geldt dat deze op een meer gezellige manier ingevuld kan worden. Door kerk en de Glazen Boerderij meer centraal te stellen, ontstaat een meer knusse sfeer tijdens deze weekmarkt, waardoor ook deze op den duur meer bezoekers, en daarmee meer gezelligheid, zal aantrekken.

Zeker op het moment dat de markt autovrij wordt, zal het Hart van Schijndel weer volledig eer aangedaan worden. Want ook dit zal bijdragen aan het creƫren van een meer sfeervolle markt, die door jong en oud interessant is. Door de omringende parkeergelegenheden, die men simultaan aan de Glazen Boerderij aanlegt, zal het Hart van Schijndel ook voor mensen buiten Schijndel steeds interessanter worden.